Kælderisolering og kælderrenovering

Skal du i gang med at renovere din kælder eller efterisolere den kan du med fordel bruge en løsning fra wedi.

wedi byggepladerne er foretrukket af mange håndværkere og ingeniører grundet sine unikke egenskaber, hvor du får et gennemtestet produktet der lever op til højeste standard.

Du kan anvende wedi byggeplader hvis du har en nogenlunde tør kælder.
Bemærk at wedi pladerne ikke laver en fugtsikring i forbindelse med din kælderisolering, hvis du døjer med meget fugt. Hvis du døjer med udefrakommende fugt skal du lave en drænsikring før du påbegynder arbejdet med wedi pladerne. Som fugtsikring kan du anvende en Platon plade på udvendig side.

Det er dog helt ok at anvende en ”ren” løsning fra wedi til kælderisolering hvis du har en kælder med normalt fugtpåvirkninger eks. I efterår – vinter hvor der er højere grundvandstryk og fugtig jord omkring sokkelen. Du skal blot huske ventilation, så murværket kan få luft og fugt komme væk bag pladerne. Det anbefales her at lave punktklæbning på kældervægge og ikke fuldklæbning + pvc dybler, og efterbehandling med en net puds. fx. Alfix DuraPuds 710- net- Alfix durapuds 703. Dette skaber en stærk overflade der er minimal organisk. Disse puds og klæb suger minimal fugt.

Denne konstruktionsopbygning sikre også at din kælderisolering er åndbar, diffutionsåben og eventuel fugt/(damptryk) kan komme gennem pladen og puds.
Vi anbefaler en wedibyggeplade af 50mm tykkelse, for at tilsikre en fornuftig varmeisolering til din kælderisolering. Wedi byggepladen er 1:1 med kendte isoleringstyper. Du kan læse mere om wedi pladernes isoleringsevne her

Ønsker du at male pudslagt kan de anbefales at bruge en en silikatmaling eller silikoneharpix maling med høj åndbarhed.

Den gamle kælder væg skal være fri for maling eller tapet inden denne efterisolering.

Døjer du med opstigende grundfugt altså fugt fra sokkel og op i murværket kan der anbefales en en borehuldsspærre fra Firmaet PCI Basf.

DU SKAL BRUGE

MK GODKENDT TIL GULV

Se MK godkendelse her

Hvorfor vælge wedi

Alle byggepladesystemer er varmeisolerende,
sparer energi og beskytter effektivt mod fugt og skimmel.

Cementoverfladen danner et enormt stærkt og stabilt vedhæftningsunderlag takket være ilagt gitterstruktur.

wedi systemløsninger er afstemt efter hinanden og giver en effektiv bearbejdning på kort tid.

wedi er konstrueret til nem, let og støvfattig bearbejdning. Med den meget lette konstruktion undgår du desuden besværlig og belastende løft og transport, specielt i etagebyggeri.

Disse godkendelser dokumenterer, at wedi produkter er testede tætningssystemer til vådrum, og viser desuden, takket være A+ mærkningen, det sundhedsmæssigt ufarlige samt emissionsfrie design – både efter tyske og efter europæiske forskrifter og love.

Alene med wedi 610 kan man tætne samlinger af basismaterialet og wedi byggepladen helt vandtæt. Maksimal sikkerhed med kortere lægningstid.

Effektiv beskyttelse mod fugt og skimmel og perfekt til vådområder

Den blå XPS-kerne er 100 % vandtæt og er også fuldt funktionsdygtig ved eventuelle beskadigelser.