Få klinker eller fliser på dit trægulv  i løbet af en weekend.

Overvejer du klinker eller fliser på dit trægulv er der flere måder du kan gøre det på. Nogle vælger en traditionel løsning med krydsfiner eller andre kendte materialer. Det er dog vigtigt at man tænker sig nøje om inden projektet med klinker eller fliser på trægulv påbegyndes. Dette skyldes at der der nemt kan opstå komplikationer, hvis ikke underlaget er stabilt og holdbart. Samtidigt er det vigtigt det kan give efter, hvis underlager arbejder eller bevæger sig. De færreste producenter af fliseklæb garanterer for deres løsninger, hvis ikke underlaget er stabilet eller korrekt.

Hos Byggeudvalg anbefaler vi at bruge wedi byggeplader til dit klinke eller fliseprojekt på trægulv. Kort fortalt så er wedi pladen skabt til dette formål, hvor du med en utrolig nem arbejdsgang kan igangsætte dit trægulvs projekt uden at være nervøs for resultatet.

Byggeplader fra wedi findes i mange forskellige tykkelser og er varmeisolerende, så du sparer energi samtidig med, at de yder effektiv skimmel- og svampebeskyttelse. Wedi pladerne sikrer dig et stabil underlag på dit trægulv som er perfekt til fliser eller klinker. Cementoverfladen på wedi pladerne danner et meget stærkt vedhæftningsunderlag, hvor den blå kerne er 100 % vandtæt, selv ved beskadigelse. Herudover vejer pladerne minmalt, hvilket gør håndteringen meget nem, hvor de også er MK godkendt til gulv og væg samt abP*, CE, VOC, ETA godkendt.

Sådan får du klinker eller fliser på dit trægulv

Til nedenstående er der brugt en 4 mm wedi byggeplader.

Montage på trægulv med wedi plade

1. Grund trægulve med dybdegrunder vha. en rulle.

Wedi trægulv step 2

2. Påfør almindelig fliseklæber på træunderlaget.

trægulv med wedi plade

3. Læg byggepladernes fuger forskudt i klæberen.

byggeplader på trægulv

4. Efter gennemhærdning skal der også sættes spaxskruer og wedi Tools isoleringspladeskiver i byggepladerne.

Sådan gør du med wedi på trægulv

5. Monter wedi Tools tætningsbånd på huller og pladesamlinger i vådrum. Benyt bredt wedi
Tools selvklæbende armeringsbånd gennemgående.

Wedi byggeplade på trægulv

6. Flisestørrelse min. 10 x 10 cm, flisetykkelse min. 7 mm.

Bemærk dit trægulv, skal være fast (ikke gyngende eller fjedrende), bæredygtigt, tørt, frit for snavs og skadedyrsangreb. Eventuelle ujævnheder skal udbedres med spartelmasse.

Læs mere om byggepladen fra wedi