Renovering af badeværelse

Dit badeværelse er, bortset fra dit køkken, et af de mest anvendte rum. Det er derfor vigtigt, at du planlægger og er omhyggelig med en renovering af dit badeværelse. For at lette processen har vi samlet en tjekliste over gode ting, der er værd at tage højde for, når du skal renovere dit badeværelse.

Det er en god ide at starte med en projektplan for renovering af dit badeværelse. Planen skal gerne inkludere de ting, du ønsker at forbedre og renovere, samt tankerne du har gjort dig. Inden du kommer så vidt, kan det være en god ide at fastsætte stilen. Du kan med fordel kigge rundt på nettet efter inspiration, hvor Pinterest og forskellige blogs kan være behjælpelig. Du kan også se vores guide til gør det selv badeværelse. Herefter kan du kigge efter materialer, der passer stilmæssigt samt badeværelsesmøbler og tilbehør.

Hvis du ikke ønsker at gøre det selv, kan du benytte dig af en håndværker. Det kan være en god ide at spørge venner og bekendte, om de kender nogle gode håndværkere. Husk at tjekke om din håndværker er ordenligt forsikret. Vi anbefaler, at du benytter dig af en håndværker, der er medlem af Byg Garanti. På den måde er du bedre sikret, når du ønsker at renovere dit badeværelse. Byg Garanti giver dig en ekstra sikkerhed ved mangler og fejl.

Udover din projektplan til renovering af badeværelse, skal du udarbejde et budget og en tidsplan. Badeværelset er ofte det dyreste rum at renovere. Størrelsen af dit badeværelse har derfor stor indflydelse på omkostningerne ved renovering. Herudover skal du være opmærksom på, hvilket underlag, der er tale om, samt om der er bjælker og lignende, som kan vanskeliggøre renoveringen af badeværelset, hvis du f.eks. ønsker at omrokere.

Hvis du ønsker at flytte gulvafløbet, kloaken eller toilettet, kan du forvente markant højere omkostninger. Det samme gælder, hvis du også ønsker at indføre gulvvarme, spots eller hårde hvidevarer som vaskemaskine eller tørretumbler. Prøv så vidt at danne dig et overblik over det nævnte og inkluder dette i din plan. Det er vigtigt, at du ikke kun vælger materialerne ud fra prisen, da det på længere sigt kan koste dig dyrt, hvis der kommer råd, svamp eller skimmel. Vælg derfor altid kvalitetsgodkendte materialer, som eksempelvis har en CE mærkning. Hos Byggeudvalg anbefaler vi at bruge wedi byggeplader til væg og loft, da disse plader har de fornødne godkendelser, som sikrer dig det bedste resultat på lang sigt.

Se også vores gør det selv badeværelses guide.

Håndværkerfradrag til renovering af badeværelse?

Husk også håndværkerfradrag (Boligjobordning). Der er indgået et forlig om at genindføre dette fradrag, som du kan benytte dig af, når du renoverer dit badeværelse. Fradraget er op til 15.000 kr. om året inklusiv moms og gives på arbejdsløn. Du kan læse mere her om håndværkerfradraget på Skats hjemmeside.

Sørg altid for at følge bygningsreglementet ved renovering af dit badeværelse, hvor det er vigtigt, at du bruger en godkendt vådrumsmembran. Herudover er det vigtigt, at fugt kan blive afledt gennem korrekt udluftning. Det anbefales at udskifte gamle gulvafløb og andre materialer, som med alderen er blevet slidt. På den måde kan du nemt forebygge skader, som på den lange bane vil spare dig for mange penge.

Når dit badeværelse er færdigt, skal du gå det efter med håndværkeren eller entreprenøren og tjekke for eventuelle fejl og mangler. Herudover er det også en god ide at gemme kvitteringer på materialerne.

Inspiration til renovering af badeværelse

Elegant renovering af badeværelse
Sådan renoverer du badeværelse

Sådan finder du nemmest inspiration til renovering af dit badeværelse:

Der findes mange gode blogs med inspiration. Brug Googles Blog Search og søg evt. efter “Bathroom renovation inspiration”

Pinterest er et rigtig godt værktøj til at finde inspiration. Søg efter “DIY”, “Bathroom”, “Renovation” osv..

Tips til at friske badeværelset op.
Hvis du har vægge, der er malet tidligere, kan du male dem over. Sørg for at rense overfladen først, følg instruktionerne på malingen.

Ønsker du at oprette et farverigt badeværelse i retro stil fungerer det fint med at male fliserne med flisemaling eller sætte decorplast på de gamle fliser.

Du kan nemt skabe et nyt udtryk i dit badeværelse med få virkemidler f.eks. med malerier og gamle spejle, planter eller andet pynt. Dette kan give et nyt unikt udtryk og en hyggelig følelse til dit badeværelse.

Byggematerialer til renovering af badeværelse.
Hos byggeudvalg kan du finde et stort udvalg af wedi. wedi’s systemløsninger gør det nemt for dig at renovere dit badeværelse. Du kan se mere hvordan du kan bruge wedi løsningerne her.